MondialLogistics logo

Retourlogistiek uitbesteden

Heb je er wel eens over nagedacht om de retourlogistiek van jouw onderneming te laten uitbesteden? Doe je dit, dan heb je meer tijd om je op andere zaken binnen jouw bedrijf te richten. Wel is het slim om hier een echte specialist binnen de branche voor in te schakelen. Mondial Logistics in Zaandam, niet ver van Amsterdam, staat graag voor je klaar. Wanneer laat jij jouw retourlogistiek aan ons uitbesteden?

Laat de retourlogistiek precies zo uitbesteden als je zelf wilt

Het belang van een goed georganiseerde retourstroom mag niet worden onderschat. De retourstroom vormt een belangrijk onderdeel van de totale keten en moet niet alleen als kostenpost gezien worden. In veel gevallen is het een belangrijk onderdeel van het verkoopconcept (recht van retour), omdat jouw klanten meestal de mogelijkheid hebben om het product na ontvangst te retourneren. Als je de retourlogistiek aan ons laat uitbesteden, kun je zelf kiezen hoe de klant het artikel kan retourneren. Je kunt het de klant zelf laten regelen, maar het is ook mogelijk om het af laten geven bij een van de 3750 pick-up points, retourneren naar een antwoordnummer of het door ons laten afhalen. Na ontvangst van het geretourneerde pakket kun je het volgende van ons verwachten:

  • Controleren van de producten op schade
  • Controleren of het product nog verkoopbaar is (geur, vlekken ed.)
  • Opnieuw verpakken als dat nodig blijkt te zijn
  • Toevoegen aan de bestaande voorraad met een automatische melding naar jou op basis van het retournummer

Informeer naar de mogelijkheden

Informeer gerust naar de mogelijkheden om jouw retourlogistiek aan ons te laten uitbesteden. Wij zijn een specialist met jarenlange ervaring in de branche en we stellen graag een offerte voor je samen. Wij weten alles over e-commerce logistiek en bijbehorende factoren. Je kunt indien gewenst zelfs jouw gehele fulfilment aan ons uitbesteden. Of je nu aan B2B of B2C fulfilment doet, wij staan voor je klaar. Zijn er nog vragen? Stel ze dan via +31(0)75-6472360 of info@mondiallogistics.nl.