MondialLogistics logo

Retourlogistiek uitbesteden

Het uitbesteden van je retourlogistiek voor je onderneming, heb je daar al eens over nagedacht? Doe je dit, dan heb je meer tijd om je op andere zaken binnen jouw bedrijf te richten. Wel is het slim om hier een echte specialist binnen de branche voor in te schakelen. Mondial Logistics in Zaandam, niet ver van Amsterdam, staat graag voor je klaar. Wanneer ga jij jouw retourlogistiek aan ons uitbesteden?

Retour logistiek uitbesteden aan een specialist

Het belang van een goed georganiseerde retourlogistiek mag niet worden onderschat. Deze retourstroom vormt een belangrijk onderdeel van de totale keten en moet niet alleen als kostenpost gezien worden. In veel gevallen is het een belangrijk element van het verkoopconcept (recht van retour), omdat jouw klanten meestal de mogelijkheid hebben om het product na ontvangst te retourneren. Retourlogistiek uitbesteden aan Mondial Logistics heeft het voordeel dat u zelf kiest op welke manier klanten hun artikel retourneren. Je kunt het de klant zelf laten regelen, maar het is ook mogelijk om het af laten geven bij een van de 4.200 pick-up points (ca. 6.000 eind 2023) , het te laten retourneren naar een antwoordnummer of het door ons te laten afhalen. Na ontvangst van het geretourneerde pakket kan je het volgende van ons verwachten:

  • Controleren van de producten op schade
  • Controleren of het product nog verkoopbaar is (geur, vlekken ed.)
  • Opnieuw verpakken als dat nodig blijkt te zijn
  • Toevoegen aan de bestaande voorraad met een automatische melding naar jou op basis van het retournummer

Informeer naar de mogelijkheden

Het uitbesteden van uw retourlogistiek is een belangrijke zaak. Informeer daarom en indien gewenst naar extra informatie. Wij zijn een specialist met jarenlange ervaring in de branche en we stellen graag een offerte voor je op. Wij weten alles over e-commerce logistiek en bijhorende factoren. Indien gewenst is het zelfs mogelijk om jouw gehele fulfilment aan ons uitbesteden. Wij zijn er voor jij als je naar B2B fulfilment zoekt. Ook als je aan B2C fulfilment doet, staan wij voor je klaar. Zijn er nog vragen? Stel ze dan via +31(0)75-6472360 of info@mondiallogistics.nl.