MondialLogistics logo

Kwaliteit en MVO

Wij zien verantwoordelijkheid nemen als iets vanzelfsprekends, maar ook maatschappelijk gezien nemen wij onze verantwoordelijkheid.

 

Kwaliteit

De tevredenheid van onze klanten, zien wij als belangrijkste voorwaarde voor een lange termijn samenwerking. Onze medewerkers streven dagelijks naar het behouden en verhogen van het niveau van de kwaliteit van onze dienstverlening. Door ons, zelf ontwikkelde systeem, wordt de uitlevergraad op order(regel)-niveau geregistreerd. Wij hebben een jaarlijkse correcte uitlevergraad van 99,8%. Hiervan ontvangen onze klanten ieder kwartaal een uitgebreide persoonlijke rapportage.

Ons MVO-beleid

Naast het vanzelfsprekend nemen van onze verantwoordelijkheid, zien wij maatschappelijk verantwoord ondernemen ook als iets vanzelfsprekends.  

Ons maatschappelijk verantwoord ondernemen is terug te leiden uit onze keuzes op het gebied van materialen, technologie, investeringen en leveranciers. Om de effecten van onze activiteiten op het gebied van milieu te reduceren, selecteren wij onze leveranciers op basis van onder andere Milieu en Duurzaamheid certificering.  

 

Afvalverwerkingsproces

Na binnenkomst van zendingen scheiden wij het afval van de leveranciers van onze klanten en dit afval wordt 100% gerecycled. Wij maken gebruik van speciale perscontainers die ons plastic en karton opspaart, zodat de afvalverwerker een zo beperkt mogelijk aantal keer per jaar de containers hoeft af te halen. Hierna worden beide afvalstromen 100% gerecycled. Het afval van onze houten pallets wordt opgehaald door onze palletleverancier en weer gebruikt voor het repareren van pallets. Bij de verwerking van ons totale bedrijfsafval is 94% van de totale afvalstroom geheel circulair.  

 

Verpakkingsmaterialen

Wij maken uitsluitend gebruik van gerecycled verpakkingskarton voor het verpakken van de goederen van onze klanten naar B2B & B2C ontvangers. Bij het opvullen van verpakkingen voor B2C orders en/of breekbare goederen, maken wij zo veel mogelijk gebruik van 100% gerecycled opvulmateriaal (100% circulair d.m.v. een eigen speciale machine). Voor het opstapelen van onze binnenkomende goederen gebruiken wij geen sealfolie. Indien wij een factuur of paklijst aan de buitenzijde van een karton of pallet bevestigen, dan maken wij uitsluitend gebruik van 100% afbreekbare zelfklevende paklijstenveloppen van papier.  

 

Warehouse

Ons warehouse van 17.500m² is geheel voorzien van ledverlichting. Wij maken tevens gebruik van 100% groene stroom (Engie groencertificaat), reduceren wij onze verwarmingsenergie op grote schaal en maken onze medewerkers uitsluitend gebruik van elektrisch rijdend materieel. 

 

Kantoor

Om ons verbruik van papier te minimaliseren versturen we onze facturen digitaal en verzoeken we onze leveranciers inkomende facturen ook digitaal te versturen. Daarnaast maken alle medewerkers gebruik van een Dopper fles en gebruiken chauffeurs alleen gerecyclede kartonnen bekers. Onze relaties kunnen tijdens bezoek tevens gratis gebruik maken van onze oplaadpaal bij dock 22.  

 

Preferred suppliers

Het beleid met betrekking tot het beperken van de CO2-uitstoot van onze preferred suppliers is een belangrijk onderdeel voor een samenwerking. Zie hieronder onze samenwerkingen:  

  • Ons afvalverwerkingsproces wordt verzorgd door GP-Groot.
    • Bekijk hier hun certificaten
  • Ons verpakkingsmateriaal wordt geleverd door DS-80.
    • Bekijk hier hun acties en nieuws op het gebied van Milieu en Duurzaamheid
  • Onze huisvervoerder is DHL Parcel.
    • Bekijk hier hun GoGreen project waarin zij streven naar een 50% emissie vrij in 2025 en 100% emissie vrij in 2050