MondialLogistics logo

Douane-entrepot

Importeer jij vaak producten uit het buitenland en heb je om die reden behoefte aan een douane-entrepot? Wij van Mondial Logistics in Zaandam helpen je graag. Wij zijn jouw ideale partner om de opslag van producten bij de douane te laten uitbesteden. Ons beleid is om het logistieke proces zoveel mogelijk zelf onder controle te hebben. Dit geldt dus ook voor douaneformaliteiten, zoals een douane-entrepot.

Wat ons douane-entrepot voor jou kan betekenen

In een douane-entrepot is het mogelijk om goederen van buiten de Europese unie op te slaan. Daarnaast dienen andere locaties die officieel zijn goedgekeurd als douane-entrepot. Wij beschikken over alle relevante douanevergunningen en een onlineverbinding met het centrale douanesysteem. Hierdoor is het mogelijk voor onze klanten om op ieder gewenst moment goederen in- en uit te klaren via onze declaranten. Daarnaast zorgen wij altijd voor een snelle en constructieve afwikkeling. Het uitbesteden van de opslag van producten bij de douane is bij ons in goede handen!

We regelen een douane-entrepot, opslag van goederen en meer

Als je de douane-entrepot en de verdere opslag van goederen laat uitbesteden aan ons fulfilment center in Zaandam word je volledig ontzorgt. We regelen onder andere de volgende zaken bij zowel B2C-fulfilment als B2B-fulfilment.

  • Inklaringen
  • Exportdocumenten
  • Opmaken T-Documenten
  • Actieve/passieve veredeling
  • Opmaken van aanvullende handelsdocumenten
  • Opzoeken van goederencodes van jouw producten
  • Douaneadvies

Directe vertegenwoordiging bij in- en uitvoer

Wanneer wij als douane-expediteur/agent een importeur of exporteur vertegenwoordigen, doen wij deze aangiften namens de opdrachtgever. De opdrachtgever is namelijk formeel aangever als je de opslag bij de douane laat uitbesteden. Wij zijn in dat geval een administratieve dienstverlener, zonder na de aangifte fiscaal aansprakelijk gesteld te kunnen worden. Wij maken de aangifte namens jou.

Machtig ons namens jou

Wij hanteren het beleid dat alle opdrachtgevers een machtiging voor directe vertegenwoordiging voor in- en uitvoer dienen af te geven. Een machtiging hoeft maar eenmalig afgegeven te worden en geldt dan voor alle aangiften van in- en uitvoer.

Hoe je ons de juiste bevoegdheden geeft

Je kan ons deze taak op ons laten nemen als Direct Vertegenwoordiger door onderstaande machtiging af te drukken en door een rechtsgeldig persoon te laten ondertekenen en inclusief een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel op te sturen naar ons postadres.

Wij bieden nog vele andere diensten aan

Naast het regelen van een douane-entrepot kunnen wij nog veel meer voor jouw bedrijf betekenen. Je schakelt ons bijvoorbeeld in voor het uitbesteden van:

Schakel ons in

Wil jij graag de beschikking krijgen over een douane-entrepot? Maak dan gebruik van onze diensten en profiteer van een persoonlijke aanpak op maat. Heb je nog vragen over het uitbesteden van jouw opslag bij de douane? Bel dan naar +31(0)75-6472360, stuur een e-mail naar info@mondiallogistics.nl of vul ons contactformulier in.